Belediye Başkanımız Atilla ATEŞ Terör Olaylarını Lanetledi.

Belediye Başkanı Atilla ATEŞ Ülkemizde son günlerde artan Terör olaylarını lanetleyerek sözüne şöyle devam etti.  ‘’Ülkemizin Birlik ve Beraberliğinin, Huzurun ve Kardeşliğin Korunması Güçlenmesi Bazı İç ve Dış Odaklar tarafından istenmeyerek terör saldırıları tırmanmıştır. Ülkemizin bazı yerlerini ateş çemberine döndüren, terör saldırıları sonucu askerimizi, polisimizi şehit eden, Silahlı Kuvvetlerimize, kamu kurum ve kuruluşlarına, kamu araçlarına karşı yapılan her türlü hain saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyorum’’ dedi. Milletimizin birlik ve beraberliği, vatanımızın varlığı için rabbimizin kullarına sunduğu en yüksek mertebe olan şehitlik makamına eren asker ve polislerimiz için bizdeki en büyük tesellisi Allahu Tealanın ayetinde de buyurduğu gibi Allah yolunda öldürülenlere ‘’ ölüler’’ demeyin. Bilakis onlar diridirler, fakat siz hissedemezsiniz Buyurmaktadır. (Bakara 154) Şehitlik hakkındaki şu hadisi-i şerifte de şehitliğin ne yüce bir makam olduğundan haber vermektedir. Enes bin Malik (r.a.) rivayet etti. Resulullah (s.a.v.) şöyle buyurdu. ‘’ Cennete giren hiçbir kimse, yeryüzündeki her şey kendisinin olsa bile dünya geri dönmeyi arzu etmez; sadece şehit müstesna! Şehit, gördüğü aşırı itibar ve ikram sebebiyle tekrar dünyaya dönmeyi ve on defa şehit olmayı ister’’ (Müslim: 1877) denmiştir. Bizlerde Vatanımızın Birlik ve Beraberliği için elimizden geleni yapacağız diyerek, Şehitlerimize Allahtan rahmet kederli ailesinin ve Milletimizin başı Sağ olsun diyerek sözünü bitirdi.